.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hranirea chinchillelor pentru reproducere trebuie efectuata cu mare grija avand in vedere combinarea adecvata si cat mai variata a nutreturilor (lucerna, ovaz, grau, porumb, floarea soarelui, soia) care sa le asigure tot necesarul de proteine, minerale si vitamine ce sunt in stransa legatura cu sanatatea animalelor si calitatea blanitei de chinchilla.

Trebuie sa mentionam ca nutretul combinat sub forma de pelete pentru chinchilla contine in foarte mare masura proteine, vitamine si minerale dar asta nu inseamna ca nu se poate suplimenta hrana cu vitamine lichide administrate in apa sau suplimente de cereale amestecate cu peletele.

Neadministrarea de vitamine suplimentare in apa, cat si a cerealelor combinate (vezi ex.) vor duce cu siguranta la rezultate foarte proaste la fatari, probleme cu blanita (ciuperci) si scaderea imunitatii chinchillelor.

Chinchilla, fiind rozatoare, are nevoie de fan si bucati de lemn de esenta tare in permanenta in cusca pentru tocirea dintilor care cresc pe toata durata vietii.
Este de preferat lucerna datorita valorilor nutritive, continutului de fibre si vitamine esentiale animalelor crescute in ferma.

Ratia de furaje concentrate pe zi ar fi urmatoarea:

femele gestante: 30-35g + cereale + lucerna
exemplare mature: 25-30g + cereale + lucerna
exemplare tinere/pui: 20-30g + cereale + lucerna! Nota: Cantitatea de hrana difera de la exemplar la exemplar, modificandu-se gramajul in plus sau in minus in functie de necesitatile fiecarui animal.


Cerealele combinate se suplimenteaza ori seara ori dimineata in proportie de 50% din cantitatea de pelete care se administreaza.Se recomanda lunar folosirea dezinfectantului pentru furtunele sistemului de adapare in ferma.
Recomandam evitarea administrarii de alimente suculente deoarece pot produce diaree sau afectiuni digestive ce pot duce la imbolnavire grava sau chiar deces.

Hranirea chinchillelor in ferma se face de doua ori pe zi, cantitatea de furaje fiind diferita seara fata de dimineata       (60% seara, 40% dimineata din ratia zilnica de furaje).

De preferat, seara se administreaza si lucerna paioasa.
Administrarea vitaminelor in apa se face lunar pe o perioada de 5-7 zile.

Exemplu de reteta cereale combinate (hrana chinchilla) :

ovaz min. 35%
grau 20%
porumb 20%
floarea soarelui max. 5%
soia degresata (facultativ) 20%. Daca nu, se suplimenteaza cu ovaz.
www.chinchilla-constanta.com

Chinchilla Constanta . Hrana Chinchilla . Nutreturi . Vitamine

Chinchilla-Constanta Ferma Chinchilla Crescatorie Chinchilla
Home    Animal de companie    Hrana Chinchilla    Ferma Chinchilla    Sfaturi Utile    Oferta    Contact
Bookmark and Share
Hrana Chinchilla