.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

In captivitate, pentru rezultate bune chinchillele sunt crescute intr-o ferma special amenajata sau in incaperi existente adaptate pentru reproducerea la scara mare - chinchilla fiind foarte usor perturbata de variatiile de temperatura, zgomote, curatenie, ora hranirii.

O ferma de chinchilla trebuie sa ofere spatiu pentru gazduirea animalelor mature, familiile de chinchilla fiind formate dintr-un mascul si 4-8 femele in functie de varianta aleasa de crescator si bonitatea animalelor.

Aceste incaperi in ferma trebuie sa asigure iluminat si ventilatie corespunzatoare, precum si posibilitatea mentinerii unei temperaturi constante de17-19 grade C, o umiditatea relativa a aerului de 50-60%, cat si curatenia desavarsita in ferma pentru a nu facilita dezvoltarea ciupercilor de blana si a virusurilor.Se poate crea un spatiu separat in ferma pentru animalutele tinere  pentru a pastra mai bine curatenia spatiului pentru ca puii sunt mai sensibili la boli de blana decat adultii si pentru a pastra o temperatura ambientala mai mica decat in crescatorie - aproximativ 10 grade pentru o blana de calitate superioara.

"    N.B.: Aceasta incapere nu este obligatorie decat pentru obtinerea de exemplare exceptionale, destinate valorificarii blanii.
Spatiul pentru depozitarea hranei ( concentrate si fan) trebuie construit pentru a face fata conditiilor de igiena ce se impun in cresterea chinchillelor, fara umiditate, rozatoare daunatoare sau mucegai care pot fi fatale pentru chinchille.


Temperatura si umiditatea in ferma sunt extrem de importante in crearea ambientului propice bunei cresteri a acestor exemplare.

La o temperatura de 16-18 grade C procentul de a obtine pui de sex feminin este de peste 70%, iar peste 18 grade C ponderea puilor de sex masculin creste exponential.

Se poate mentiona ca la o temperatura mai  mare de 20 grade masculii devin inapetenti din punct de vedere sexual (se diminueaza libidoul) iar calitatea spermei scade.

www.chinchilla-constanta.com
Ferma Chinchilla Interior

Chinchilla Constanta . Ferma Chinchilla . Crescatorie Chinchilla

Ferma Chinchilla Exterior
Frecventa intrarilor in ferma pentru hranire sunt efectuate la aceeasi ora in fiecare zi pentru a nu stresa animalele, altfel atat femelele cat si masculii pot refuza imperecherea de la 4 pana la 12 luni dupa introducerea in familii in caz ca le deranjaza ceva.

Din experienta, mentionam ca este indicata verificarea chinchillelor peste zi indiferent de ora pentru observarea eventualelor evenimente sau probleme in ferma(fatari, alimentare apa, temperatura, umiditate).

Chinchilla Constanta . Ferma Chinchilla . Crescatorie Chinchilla

Chinchilla-Constanta Ferma Chinchilla Crescatorie Chinchilla
Home    Animal de companie    Hrana Chinchilla    Ferma Chinchilla    Sfaturi Utile    Oferta    Contact
Bookmark and Share
Ferma Chinchilla